torsdag 1 juni 2017

Kommer Hilda idag?

På måndagar under läsåret har det stått religion på fyrornas schema. Undervisningen har i år blivit gjord på ett lite annat sätt även om innehållet varit detsamma. Fyrorna har nämligen haft besök av historieberättaren Hilda varje måndag.

Vem är då denna Hilda som varje vecka glömt sin hatt i ett skåp i klassen? Och hur är hon? Det gav jag eleverna i uppdrag att i mindre grupper fundera på, skriva ner och berätta.

Det här hade de att berätta:

Hilda bor i Sibbo. Hon är 68 år gammal och har födelsedag den 9 januari. Hennes man heter Sture. Sture kör henne när hon ska till olika ställen och berätta sina historier. Hilda är nämligen inte så bra på att köra bil eller rättare sagt på att backa, så Sture och Hilda har kommit överens om att det blir bäst så. De har en grön Golf.

Hilda har en fin beige hatt, svarta glasögon och en fin blå och vit väska.

När Hilda är i klassen sitter hon alltid på en speciell grön stol och berättar.

Enligt eleverna är Hilda snäll, rolig och sprallig, men också lite tankspridd eller glömsk. Hilda kallar fortfarande Munsala för Munlax trots att eleverna försökt rätta henne många gånger. Det är kanske inte så lätt att hålla reda på för någon från Sibbo när så många byar och platser i trakten slutar på endera -lax eller -sala?

Det här var en kort presentation av denna historieberättande dam. Eleverna verkar ha uppskattat hennes besök för den stående frågan har varje måndag varit: Kommer Hilda idag?

Läraren kan i alla fall berätta att Hilda tyckt att det varit trevligt och roligt att komma till klassen. Hon har känt sig väldigt välkommen. Nu tackar Hilda för sig och önskar de trevliga eleverna ett riktigt skönt sommarlov!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar